Депутатите отново на работа... Ще има ли ваканция?

Днес се проведе извънредно заседание на парламента

18.10.2016 | 13:35
Депутатите отново на работа... Ще има ли ваканция?

След като миналата седмица се разпуснаха във ваканция за президентските избори, днес депутатите се върнаха извънредно на работа. 

Основната причина - промяната в Изборния кодекс, която скара коалиционните партньори.

Страстите се нажежиха до червено само час след като депутатите се върнаха извънредно на работа. Те все още обсъждат дали да прекратят едномесечната си депутатска ваканция, а в пленарна зала се чуват тежки обвинения между управляващи и опозиция за това кой политиканства и кой се опитва да използва трибуната на НС за предизборна агитация.

Цветан Цветанов се обърна към депутатите от опозицията и заяви: "Вие се чудите как да се скриете в Народното събрание, защото си мислите, че ще има съкращение като в правителството Орешарски"

"Ние считаме, че единственият изход от тази ситуация са предсрочни избори", отговори му лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Спорът продължава и в момента, въпреки това се очаква депутатите да решат дали единодушно да отменят решението за едномесечната ваканция и да приемат тя да бъде едва една седмица преди вота, както е традиционно преди всички избори. 

Депутатите няма да обсъждат днес Изборния кодекс. Това следва да направят те в четвъртък, след като в сряда Правна комисия разгледа внесените предложения на свое заседание.

Днес освен решението за отмяна на депутатската ваканция, се очаква те да създадат и анкетна комисия, която да търси виновниците по казуса АЕЦ "Белене".