Без пищни забави на общинска територия в кюстендилско

Мярката важи и за заведения, които нарушават обществения ред за времето от 23 часа до 7 часа

22.07.2016 | 12:59
Без пищни забави на общинска територия в кюстендилско

Забраниха сватбите на общински терени – тротоари, площади, улици и междублокови пространства в Кюстендил. Заповедта се отнася и за заведения, които нарушават обществения ред за времето от 23 часа до 7 часа, съобщиха от кметската администрация.Единствено след разрешение от страна на кмета на града и съгласувано с полицейското управление, времето за забавление може да бъде увеличено.

Постоянните сигнали от началото на месец април на миналата година, са сред причините са новите забрани. През последния месец също ежедневно се подаваха сигнали за шумни ромски сватби, които огласяваха цял Кюстендил. 

Жителите на квартал "Герена" звъняха ежедневно на институциите с цел да бъде ограничена силата на звука, но без резултат.

По думите на 54-годишен кюстендилец сега положението е спокойно, но преди седмица е било ужас. "Три дни се чуваше бясна чалга, ромски оркестри и какво ли не. За тях нямаше ден, нямаше нощ. И прозореца да затворя, пак се чуваше", допълни още той. 

"Промяната има за цел да създаде по-благоприятни условия за опазването на обществения ред на територията на Община Кюстендил", категорични са от администрацията.