Сблъсъци в София заради Нощните вълци

Полиция блокира входа на храм-паметника Александър Невски

01.07.2016 | 19:48 Редактор: Теодора Георгиева
Сблъсъци в София заради Нощните вълци

Пред храм-паметника Александър Невски едни граждани искаха да посрещнат „Нощните вълци“, а други да им попречат да влязат в храма.

„Аз бих попитал, като им забранява Вожда да използват всичко западно, защо не карат Иже, Ковровец, Урал, ами всичките са с едни такива кофти машини от гнилия Запад или от Япония“, коментира антипутински настроен гражданин.

След като двете групи бяха разделени, няколко души от посрещачите на руските рокери се опитаха да пробият полицейския кордон, но без успех.

В отговор противниците на Русия се опитаха, минавайки през сградата на Александър Невски, да стигнат до хората, които искаха да приветстват рокерите от Русия. Затова се наложи полицаи да влязат в храма и да затворят входовете му.

„Храмът трябва да бъде отворен за всички“, категоричен е богословът Калин Янакиев.

„Ритат вътре, бият, щипят и се държат брутално вътре в храма милиционерите“, разказа потърпевш.

След укротяване на страстите, считаните за близки до руския президент Путин рокери пристигнаха със закъснение и по думите им с мир. Те бяха посрещнати от чакащите ги като герои.

„Президентът Путин не влияе на действията ни. Ние поддържаме президента си. Ние сме патриоти и възгледите ни с него съвпадат“, казва Виталий от „Нощните вълци“.

„Нощните вълци“ не влязоха в храма. Заради натоварената си програма не посетиха и руската църква. Отправиха се към руския културен център, където разказаха че са посетили Шипка и Троянския манастир. И на двете места посадили по две липи като символ на славянската дружба. Утре сутрин „Нощните вълци“ продължават похода си към Сърбия.