"Нощните вълци" пристигат в София, очаква ги нов протест

Мотористите ще посетят "Александър Невски", след което ще дадат пресконференция

01.07.2016 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

Очаква се мотористите от руския клуб "Нощните вълци" да пристигат днес в София. Те ще посетят храм-паметника "Александър Невски", а след това ще дадат пресконференция за похода си.

Турът им из България започна преди ден, а идването им беше ознаменувано от бой между техни привърженици и противници в Бургас. С юмруци и електрошкова палка група млади мъже с военни дрехи посрещнаха вчера сутринта протестиращите срещу рокерското шествие на бензиностанция до Бургас.

Над 20-ина бургазлии и няколко украински граждани, които са загубили близките си при Кримските събития през 2014 г., планираха да направят символичен шпалир на "позора на руските рокери", известни като "Вълците на Путин".

След конфликта, довел дори до физическа саморазправа, 16 души бяха прибрани в ареста в бургаското Пето РПУ, за да дадат показания. 9 от тях са т. нар. привърженици на рокерския клуб "Нощни вълци", а 6-ма - противници на мотористите.

Очакванията са в София също да има има протест срещу тяхното шествие. Дали ще се стигне до стълкновения, тепърва ще разберем, пише dnes.bg.

Походът им е част от обиколка на Европа, която известните като рокерите на Путин казват, че е в памет на загиналите руски войници.