Пристигането на "Нощните вълци" в Бургас беше съпътствано с побой

Десет души от Войнски съюз "Васил Левски" нападнаха украинците, които протестираха срещу посещението на мотористите

30.06.2016 | 11:33 Редактор: Ирина Георгиева
Пристигането на

Пристигането на рокерите от руския мотоклуб  "Нощните вълци" в Бургас беше съпътствано с побой. Две групи - едната, подкрепяща рокерите, които са на обиколка у нас, а другата - от украинската общност в Бургас, които са техни противници се сбиха, докато очакваха рокерската група, приближена до президента на Русия Владимир Путин.

Протестиращите украинци бяха бутани на земята, ритани и нападани с електрошокови палки. Самите "Вълци на Путин" не са участвали в боя.

"Ние това не можем да го позволим. Ние избягахме от Украйна от Русия и путинизма. Живеем тук и няма да допуснем путинизъм тук, нас ни нападнаха", коментираха част от украинците.

"Искахме да осъществим едно нормално зареждане на автомобилите, да минат, да ги приветстваме, онези скочиха отгоре ни, били сме били убийци", заявиха и от Войнския съюз "Васил Левски"
 
Петима украинци и един българин бяха задържани от полицията и разпитани. И докато двете групи стигнаха до сблъсъци, рокерите от "Нощи вълци" се бяха събрали пред заведение в бургаски комплекс, където беше отслужен водосвет за здраве. Бургас е първият град в България, където рокерите на Путин започват своят поход. 

"Ние поддържаме това, което прави нашият президент и открито казваме това, което ни харесва. Политиката на президента е първата от много години, която е адекватна, обърната с лице към хората и за хората", заяви президентът на едно от отделенията на прочутия клуб "Нощни вълци" Андрей Бобровский.

"Човешката природа е да носи добруване. Путин в момента е олицетворени на добруването на света. Ако Обама или президентът на Нигерия правеше това, щях да нося техните ликове", добави Пламен Николаев.

Рокерите подариха икона на Свети Архангел Михаил на българския свещеник и посадиха липа. Следващата им спирка ще бъде в София. Маршът "Славянски свят" предизвиква протести в различните страни, защото се смята, че те са войнстващи националисти и са участвали в анексирането на Крим. Самият Путин се е появявал на мотор сред тях.