Най-новото: Ванга е предрекла и Brexit-a?

Британските таблоиди пак впериха поглед към пророчицата

28.06.2016 | 18:21 Редактор: Ирина Георгиева
Най-новото: Ванга е предрекла и Brexit-a?

Започва да става доста удобно за таблодите на Острова да се обръщат към България и по-специално към Ванга. Особено във времена на кризи пророчицата е като удобен пристан - предрекла е всичко.

Сега се оказа, че Brexit бил предвиден много отдавна от пророчицата. В статия, озаглавена "Вие се шегувате, нали? Дали сляпата пророчица, предсказала 11 септември, е предсказала и Brexit?" таблоидът се впуска в разяснения за това как родената в България пророчица отдавна го е предвидила.

Според тях тя е обяснила, че през 2016 година, Европа ще престане да съществува във вида, в който я познаваме. Само че същото важеше и за 2014 година, после и за 2015 г.

"Sun" настоява, че тя е предвидила и възхода на "Ислямска държава", употребата на химически оръжия в Сирия, Арабската пролет, ислямския ектремизъм в Европа и още много.

Все пак явно от "Sun" не са се престарали в проучването на въпроса, защото в статията пишат за Ванга като "Баба" - явно приемайки, че това е първото й име.

Ванга, която почина през 1996 година на 85 години, е предрекла стотици събития в своята половинвековна кариера и е известна като "Нострадамус на Балканите" заради нейния успех в предсказанията.

Някои смятат, че е предрекла цунамито от 2004 г. в Суматра, предупреждавайки за "огромна вълна, която ще се стовари на голям бряг, покривайки хора и градове и всичко ще изчезне под водата".

Четете още новини в Dnes.bg