Скъпият билет е в употреба, протестите ще продължат

"Това е безскрупулен грабеж, тежко престъпление", категорични са граждани

01.06.2016 | 08:11 Редактор: Тодор Петров
Скъпият билет е в употреба, протестите ще продължат

От днес плащаме 1,60 лв. за билет в столичния градски транспорт. Скъпите билети предизвикаха голяма полемика в обществото. Имаше доста протести, а София е единственият град с такава цена на билетите.

"Поскъпването е изключително престъпление. То е аргументирано с това, че 8 години не е променяна цената. Лев и 60 ст. при заплата 2,50 лв. на час означава, че това е тежко престъпление. Аз нямам възможност да извадя 50 лева в началото на месеца за карта. Няма да плащаме билети, ще се возим гратис. Ще протестираме и ще правим различни акции", коментира пред камерата на Bulgaria ON AIR Ана Райчева от Aвтономен работнически синдикат.

Георги Марков, който също е част от протестиращите, смята че поскъпването е безскрупулен грабеж от страна на Столична община към гражданите. 

"Новите автобуси не ангажират бюджета, предоставени са безвъзмездно. Има автобуси, които ходят в крайните квартали, като 88, които чакаме по 40-50 минути, а условията не са никак приятни. Не може това да е аргумент на Фандъкова", посочи той.

"Не може билетът в София да е на цената на този в Париж, защото там условията са много по-различни", коментира от своя страна пътничка в градския транспорт.