Борисов: Ако от Патриотичния фронт излязат от властта, значи не са патриоти

Премиерът заяви, че е готов да работи отново с Ивайло Калфин, ако той реши да се върне в кабинета

15.05.2016 | 15:16 Редактор: Мария Аладжова
Борисов: Ако от Патриотичния фронт излязат от властта, значи не са патриоти

Ако от Патриотичния фронт решат да излязат от управлението, значи не са патритоти, а правителството не е стабилно. Това каза министър-председателят на България Бойко Борисов пред журналисти в отговор на въпрос какво ще се случи, ако патриотите вземат решение да излязат от властта заради ветото на президента Плевнелиев върху последните промени в Изборния кодекс.

"Значи не си обичат държавата, не са патриоти, ние не сме стабилни", заяви премиерът, цитиран от "Фокус".

Борисов посочи, че изразява благодарността си за съвместната работа с вицепремиера и министър на труда и социалната политика в оставка, издигнат от АБВ - Ивайло Калфин. „Там направихме много работа заедно. Той се държа изключително джентълменски, обяснявайки колко добре и правилно сме работили”, коментира премиерът. 

По думите му последните събития имат пряка връзка с предстоящия наесен президентски вот: „Идват президентски избори и като ги слушам как се мъчат да се кандидатират, това са политически ходове. Разбирам ги, има го това в политическата игра. Пожелавам им успех. Просто не се интересувам от другите партии. Интересувам се от моята”, посочи още Борисов. 

Той не изключи вероятността да работи отново с Ивайло Калфин в бъдеще: „Ние изградихме не само колегиална, но и приятелска дружба, доверие, разбирателство с целия екип от Министерския съвет”.