Парите от борбата с контрабандата подсилват бюджета, заяви премиерът

Борисов откри стоманен мост за 2,4 млн. лв. в Симеоновград

15.05.2016 | 14:35 Редактор: Мария Аладжова
Парите от борбата с контрабандата подсилват бюджета, заяви премиерът

"Скоро ще можем да пътуваме бързо и удобно с високоскоростни влакове, както днес с министъра на транспорта Ивайло Московски пътувахме с експресния влак от Симеоновград до жп гарата в Любимец".

Това написа премиерът Бойко Борисов в официалния си профил във Facebook след посещението в Симеоновград, където днес беше открит ремонтирания стоманен мост в Симеоновград.

Конструкцията свързва двете части на града, а средствата за ремонта ѝ възлизат на 2 400 000 лв., отпуснати от държавния бюджет.

Премиерът поздрави жителите на Симеоновград като отбеляза, че "затова е толкова важна битката с контрабандата, за да могат парите да отиват в бюджета". По думите му, ако не са били събрани тези средства от контрабандистите, сега мост нямаше да има. "Това е простата формула", каза Борисов, цитиран от БТА.

Ремонтиран е и железопътният участък от Любимец до границата с Гърция. Трасето с дължина от 24 км. е изцяло електрифицирано и позволява скорост от 160 км/ч. до 220 км/ч., написа още премиерът. 

По време на словото си в Симеоновград той изтъкна и значението на националната програма за енергийна ефективност. Борисов отбеляза, че по програмата в момента се санират над 900 блока в страната. В Симеоновград вече има завършени 4 сгради, като предстои още 16 да бъдат ремонтирани.