Министър Захариева: Когато общественият натиск влезе в съда, правосъдието излиза

Според правосъдния министър хората ще са щастливи, след като заживеят в справедлива държава

22.04.2016 | 17:15 Редактор: Тодор Петров
Министър Захариева: Когато общественият натиск влезе в съда, правосъдието излиза

"Всички ние се нуждаем от силна и безпристрастна съдебна система, без каквито и да е влияния в процеса на правораздаване. Когато общественият натиск влезе в съдебната зала, правосъдието излиза", заяви правосъдният министър Екатерина Захариева. 

Тя направи това изказване по време на международната конференция на министрите на правосъдието от Съвета на Европа, която се провежда в рамките на българското председателство на международната организация, съобщиха от пресцентъра на министерството.

"Оживените дискусии, в които участвахме, ми дават основание да вярвам, че форум като днешния е необходим и полезен за подпомагане на нашите всекидневни усилия за укрепване на независимостта на съдебната власт", обърна се министър Захариева към участниците във форума, цитирана от "Фокус".

Според нея най-доброто мерило за независимостта на съдебната система са добрите, навременни, безпристрастни и мотивирани решения. 

"Когато хората не вярват, че живеят в справедлива държавата, каквито и условия на живот да имат, колкото и високи заплати да получават, те няма да се чувстват щастливи", обобщи правосъдният министър.