БСП ще си сътрудничи с партия "Справедлива Русия"

"Първанов се интересува силно от процесите в БСП", каза Михаил Миков

21.04.2016 | 15:32 Редактор: Тодор Петров
БСП ще си сътрудничи с партия

"Опозиционната „Справедлива Русия“, също като БСП, защитава позициите за прогресивно данъчно облагане, има своите връзки със социалистическия интернационал и е партия, с която ще подпишем споразумение за сътрудничество."
Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков, който е на официално посещение в Москва на конгреса на парламентарно представената партия „Справедлива Русия“. 

"Обменяме с колегите различни мнения как да се подобрят отношенията между нашите две страни. Вие знаете, че през последната година ние внесохме няколко пъти проект на решение, което да ангажира правителството за работа срещу санкциите, но и един втори проект, който смятам, че е изключително важен - за премахване на забранителния списък. Забраните за срещи между парламентаристи не помагат с нищо. Те не решават никакъв проблем, даже задълбочават проблемите", каза още Миков, цитиран от БНР.

Той коментира и предстоящия избор на лидер на БСП като изтъкна, че голяма част от конкурентите му за поста, които засега са 32-ма, оценяват политиката му като добра, но в същото време „възпроизвеждат персонални атаки, включително чрез използване на външни на партията играчи“.

"Гледам от сутринта едно интервю на г-н Георги Първанов, който явно е решил за пореден път да се намеси в процесите на БСП, макар че отдавна не е неин член, макар че от отдавна с неговата партия пое друг политически път. Явно интересът му към процесите в БСП продължава да е твърде силен", коментира Миков.