Борисов призова за пълна мобилизация на граничните райони

Близо 100 млн. лв. са вложени в сигурността на границата, посочи премиерът

11.04.2016 | 18:12 Редактор: Мария Аладжова
Борисов призова за пълна мобилизация на граничните райони

"И днес, и вчера на военните учения заявих, че настоявам да сме напълно адекватни на очакванията и променящата се ситуация по граничните райони. Никакви пропуски в този труден момент не можем да си позволим. Настоявам за пълна мобилизация и отговорно отношение"

Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук относно контрола по границата ни. 

"Категоричното ми мнение е било и е, че гражданското общество трябва да бъде бдително, да подава сигнали и да не остава безразлично към нарушаването на закона, но в никакъв случай не трябва да има превишаване на права. Всяко беззаконие или нехуманно отношение не само, че не се толерира от държавата, но ще бъде и преследвано от закона. Взимаме всички мерки за по-добра охрана на границата", чете се още в изявлението му.

В него Борисов категорично подчертава, че беззаконие или нехуманно отношение не само, че не няма да се толерира от държавата, но и ще бъде преследвано от закона.

По-рано през деня премиерът съобщи, че в граничните райони ще бъдат изпратени допълнително 300 военни. По думите му, към момента, средствата, вложени в охрана на границите с Турци и Гърция, са близо 100 млн. лв.

Съответният бюджет е бил разпределен за строене на огради, за командировъчни и за нова техника, поясни той.

И днес, и вчера на военните учения заявих, че настоявам да сме напълно адекватни на очакванията и променящата се ситуаци...

Posted by Boyko Borissov on Monday, 11 April 2016

/Снимка: Бойко Борисов по време на тактическото учение "Ответен удар 2016"/