Премиерът Борисов: Пращаме още 300 войници по границите!

"Трябва да се внимава да не се насочи политиката към религиозни войни, там оправяне няма"

11.04.2016 | 12:35 Редактор: Тодор Петров
Премиерът Борисов: Пращаме още 300 войници по границите!

300 души от Българската армия допълнително ще бъдат насочени към границите ни, за да контролират бежанския поток, обяви на полигона в Ново село премиерът Бойко Борисов.

"Това са над 1000 км граници и не навсякъде може да бъде поставена ограда. Осигурили сме близо 100 млн. лв. за огради, техника и командировачни. На ден залавяме по 90-100 души, ако някой премине турската или гръцката граница, бива залавян у нас”, каза Борисов, цитиран от "Фокус". 

Борисов увери, че се прави всичко възможно и се води превантивна дейност, така че да се знае, че у нас мигрантите не могат да преминат границите на ЕС. 

"България е отворена само през официалните контролно-пропускателни пунктове. Всичко останало е затворено. Трябва да се внимава да не се насочи политиката към религиозни войни, там оправяне няма", каза още премиерът и добави, че в момента министрите на отбраната и вътрешните работи ежечасово комуникират с колегите си от съседните държави, за да се контролира бежанският поток.

По повод откриването на многонационалното тактическо учение "Ответен удар 2016" Бойко Борисов заяви: "Убеден съм, че ще покажем на американските ни партньори най-доброто от славните традиции на Българската армия. Убеден съм, че нашите мотострелкови сили са на изключително високо ниво".