Медици от болницата в Ловеч готвят протест

Недоволството е заради структурни промени, искани от ръководството и ще бъде изразено на 22 февруари

21.02.2016 | 17:56 Редактор: Ирина Георгиева
Медици от болницата в Ловеч готвят протест

Лекари и медицински специалисти от болницата в Ловеч готвят протест на 22 февруари, заради структурни промени, искани от ръководството, научи Dnes.bg.

Медиците ще излязат точно в 12.30 часа пред главния вход на болничното заведение, като демонстрацията им ще е срещу дългогодишното неефективно управление на МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" АД Ловеч, довело до големи финансови задължения.

Още по темата

Протестът е срещу липсата на реакция от страна на компетентните органи на държавата, въпреки че болницата е със 70% държавно участие.

Според тях лошата кадрова политика на болницата е накарало много лекари и медицински сестри да я напуснат в работоспособна възраст. Също така са освободени висококвалифицирани кадри, без да бъдат назначени на тяхно място нови специалисти.

Недоволството идва и от ниските заплати и недобрите условия на работа като лоша осигуреност с медикаменти, недобра апаратура и липса на качествени медицински консумативи.

Лекарите смятат, че често безсмислени промени са наричани „структурни реформи” от ръководството, което променяйки пространственото разположение на отделения с положителен финансов резултат, нарушава тяхната самостоятелност и цялост с невъзможност да се спазят изискванията на медицинските стандарти  и без очакван икономически ефект от тях.

Медиците искат среща с медиите на 22 февруари от 13.00 часа. Там ще присъства и прокуристът на болницата. Задълженията на МБАЛ са 3,4 млн. лв.

Още новини четете в Dnes.bg