Дете загина на място, блъснато от кола в Ловеч

20-годишният шофьор е задържан за 24 часа

14.08.2015 | 11:15 Редактор: Ирина Георгиева
Дете загина на място, блъснато от кола в Ловеч

На място загина десетгодишно момиченце, след като беше блъснато от лек автомобил в Ловеч. 20-годишният шофьор е задържан за 24 часа.

Инцидентът е станал около 22:30 часа в центъра на града зад хотел "Ловеч". Детето е било на сватбата на сестра си, която се е празнувала в хотела. То е излязло с друго дете и при пресичане на улицата зад хотел "Ловеч" е било блъснато от лек автомобил. Починало е на място. Другото дете не е пострадало.

Два леки автомобила, единият от които е ударил момиченцето, са обърнати по таван на метри от мястото на инцидента. Продължава огледът и установяването на участниците и свидетелите. 

Нещастието става ден след друга голяма катастрофа в Ловеч, при която също загинаха деца. На 11 август вечерта по пътя към село Лесидрен незаконна гонка помете няколко тийнейджъра и уби на място 16-годишно момиче. Малко по-късно умря още едно от ранените деца - 16-годишно момче.

Заради трагедията от КАП призоваха да се криминализират гонките.

На 13 август вечерта на косъм се размина и голяма трагедия на АМ "Хемус" - цистерна с газ увисна от виадукт, а шофьорът в нея вися близо 3 часа, закрепен само с предпазните си колани на 120 метра височина от моста на Витиня.