Изваден е шофьорът от цистерната, която виси от виадукт на Хемус

Временно е спряно движението по AM Хемус в участъка София- Ябланица

13.08.2015 | 19:53 Редактор: Ирина Георгиева
Изваден е шофьорът от цистерната, която виси от виадукт на Хемус

Изваден е шофьорът от цистерната, която виси от виадукт на Хемус. Той е откаран от екип на Бърза помощ към София. Мъжът беше в камиона повече от 2 часа. 

Чака се кран, който ще премести цистерната, която виси на 80 м. височина.

Цистерната с пропан-бутан катастрофира в района Витиня на АМ "Хемус" около 17:45 часа. Движението на магистралата е силно затруднено.

Камионът е пътувала в посока към София към Варна. На един от виадуктите, на 37 км между първия и втория тунел, близо до Витиня камионът е разбил мантинелите, минал е през насрещното платно и кабината му е увиснала над пропастта. Най-вероятната причина за катастрофата е спукана гума.

В цистерната има остатъчна газ, а не както беше съобщено по-рано, че е пълна. Отминала е опасността от взрив. 

От пресцентъра на МВР написаха: Броени минути преди 20 часа спасители и пожарникари успяха да спасят шофьора на цистерната, който близо 3 часа беше в безпомощно състояние в кабината на тежкотоварното превозно средство, надвиснало на 80 м височина.

Четири автомобила – два пожарни, един спасителен, един химически и влекач, с15 души спасителен екип от спасители и пожарникари проведоха продължителната операция.

В цистерната няма газ, няма изпускане от нея. Приключи най-тежкият етап - спасителната  операция.

Предстои със специализирана техника да бъде изтеглена цистерната, заяви комисар Тошко Бързилов, началник на отдел Национален оперативен център – ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" . Няма опасност за хората  на магистралата, няма опасност и за съоръжението – допълни Бързилов. 

/Снимки: bTV/