СДВР: Успяхме да спрем нелегалните гонки в София

От 1 юли е организиран денонощен патрул, който стои на места, за които има потенциална опасност да се организират нерегламентирани гонки

14.08.2015 | 10:47 Редактор: Ирина Георгиева
СДВР: Успяхме да спрем нелегалните гонки в София

Успяхме да спрем нерегламентираните гонки в София, съобщи началник отдел "Пътна полиция - СДВР" комисар Тенчо Тенев по време на брифинг "Анализ на пътно-транспортната обстановка през летния период и предприетите мерки за намаляване на пътния травматизъм", предаде агенция "Фокус". По думите му създадена е организация на цялата територия на столицата и са проверени всички проблемни места, за които се знае, че има нерегламентирано събиране на мотоциклети и автомобили.

"От 1 юли е организиран денонощен патрул, който стои на места, за които има потенциална опасност да се организират нерегламентирани състезания." - уточни комисар Тенев.

Около 70 сигнала за нелегални гонки са получени от 1 юли до 14 август, съобщи комисар Танев. По думите само 15 са се оказали истински.

"Проверени са над 500 автомобила и водачи на автомобили, като са съставени около 70 акта и над 100 фиша за неправоспобност, за липса на гражданска застраховка и за употреба на алкохол. Успяхме да спрем до някъде хората, които искат да си проявят храбростта на пътя. Имаме 182 пътнотранспортни произшествия на територията на областта в сравнение с миналата година." - каза още Тенчо Тенев.