Скоро ще има решение на случая с убийството на АМ Струма, увери Бъчварова

Вътрешният министър е категорична, че се работи активно от подаването на сигнала

28.06.2015 | 13:25 Редактор: Мариета Иванова
Скоро ще има решение на случая с убийството на АМ  Струма, увери Бъчварова

Уверявам всички, че МВР работи изключително активно от момента, в който е подаден сигналът за убития работник на АМ „Струма”. Това е заявила вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването „Неделя 150” по БНР, предава Dnes.bg.

"Конкретно по този нелеп случай и много трагичен-на убийство, мога да кажа, че МВР работи много активно и призивите за активизиране са малко неоснователни. Предполагам, че са само израз на лична тревога, а не на нещо друго. Има свидетели на този случай. В момента има досъдебно производство. Изясняват се всички детайли и мисля, че скоро ще имаме решение на този случай – нелеп и трагичен. Имах възможност с министър Павлова да говоря конкретно по повода – нарушаването на ограничение при ремонт на пътни участъци да мога да призова всичко от служителите на фирмите, които изпълняват тези дейности да не влизат в саморазправа, а да сигнализират на органите на КАТ за тези нарушения", коментира Бъчварова.

Тя нито потвърди, нито отрече, за самоличността на основния заподозрян за инцидента Емил Първанов - Ембака.

Румяна Бъчварова коментира и критиките към Министерството не само по този случай, но и след убийството на Георги в Борисовата градина в София.

"Мога да уверя всички, че от момент, в който аз имам отговорностите на вътрешен министър няма нито един случай, по който да има съзнателно забавяне, прикриване или опит за оневиняване или прикриване на виновни. Мога да кажа също, няколко пъти съм го заявявала, че строгостта на закона се прилага към всички, които го нарушават. Това е основен принцип в работата на МВР. В момента аз изключително много държа на него и го изисквам от всички служители", заяви МВР-шефът.