Павлова: Когато един обект е затворен, е недопустимо да се мисли за преминаване през него

Пренебрегването на закона е от хора с арогантно поведение, коментира министърът на регионалното развитие

27.06.2015 | 13:05 Редактор: Мариета Иванова
Павлова: Когато един обект е затворен, е недопустимо да се мисли за преминаване през него

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова изтъкна, че е недопустимо да се мисли за преминаване през затворени за ремонт пътни участъци. Повод за изказването й пред Дарик радио стана инцидентът с фатален край на АМ „Струма” на 26 юни, когато до смърт беше пребит 47-годишен работник на аутобана след като направил забележка да не се преминава през изграждащия се пътен обект.

„Винаги, когато има строителен обект, независимо какъв, е забранено влизането и преминаването, защото съществува опасност”, заяви министър Павлова по отношение на коментарите, че масово не се спазват забраните за преминаване през обекти, които са в строителство, предава Агенция Фокус.

По думите й, това е арогантно поведение от лица, които смятат, че са над закона. - „Дори сега по АМ „Тракия” масово хората се опитват да минават по трасето, което е в ремонт, защото бързали”, допълни Павлова. - „Така че, това е по-скоро вътре в нас. Ние трябва да знаем, че законите и правилата са, за да се спазват. Когато един обект е затворен, е недопустимо да си мислим, че можем да минем през него,” заяви тя.

Тя изрази съболезнования към близките и колегите на пребития до смърт Николай Чивиев.

Това е изключително тежък инцидент. Повече от нелепо е всичко, което се е случило. Искам да изкажа своето съболезнование на семейството му и на неговите колеги и приятели, които са присъствали на това брутално убийство”, коментира министър Павлова. Тя увери, че държи непрестанна връзка с МВР, където са били предприети всички необходими действия за разследване на инцидента. - „Все пак живеем в правова държава и всеки от нас трябва да знае, че е длъжен да спазва законите на държавата”, коментира регионалният министър.