Терзиев: Инфраструктурата в София е причина за проблемите след бурята

В противен случай всички тези неща нямаше да се случват, смята столичният кмет

23.05.2024 | 13:43 Редактор: Тодор Петров

 

Взаимни обвинения заради щетите от бурята в София. Тази тема скара столичните общински съветници и измести предварително обявените дискусии по други две горещи теми - спирането на Симеоновския лифт и реорганизацията на движението в центъра. 

Столичният кмет Васил Терзиев заяви, че 18-те екипа на Столичната община на терен са реагирали незабавно на сигналите. Бедстващи хора няма, а проблемите с електроподаването са разрешени.

"Всички тези неща нямаше да се случват, ако имахме нормална ВиК инфраструктура и бяхме полагали необходимата грижа за реките", подчерта Терзиев.

Разправиите около Симеоновския лифт и реорганизацията на движението в центъра пък започнаха още преди самото заседание на СОС, чието начало закъсня с 40 минути. Второто извънредно заседание започва в 14 часа.

Кметът Терзиев обяви, че ще сформира нова комисия, която да разгледа проблема със Симеоновския лифт.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
Не ви е срам. Кметицата Фандъкова години на ред не спа за да може да ви предаде една работеща съвременна и добре стопанисвана европейска столица , а вие я осрахте за 2 месеца, сега дори и дъжда няма къде да отиде. Как не ви е срам бе, хората градят, строят и правят всичко перфектно, а вие прецаквате всичко. Сигнализирай за неуместен коментар