Самолетите АН-26 и L-410 на авиобаза "Враждебна" впечатлиха малки и големи

Военната база празнува специална годишнина

10.05.2024 | 14:00 Редактор: Вяра Димова

Военната база "Враждебна" празнува специална годишнина. С ден на отворените врати отбеляза 40 години от самолетите АН-26 и L-410. На летището се събраха десетки посетители, които празнуваха заедно с военнослужещите.

Те имаха възможността да видят самолета L410, който е на въоръжение от 1969 година.

"Надявам се този самолет да бъде модернизиран, а освен това да се сдобием със същия тип лек самолет от ново поколение", коментира командирът на 16-а авиационна база "Враждебна" полк. Лазарин Лазаров.

Денят е специален и за заместник-командира на базата майор Златанов, който предава знанията си на своя син, решил също като баща си да се посвети на военната професия.

"Аз съм първият военнослужещ в семейството. Влязох във военното училище през 2001 година. Искам да му предам всичко най-добро, на което ме е научила армията", сподели майор Златанов.

Поглед в небето, но през обектива, отправя Александър, който мечтае един ден да стане професионален военен фотограф. "От няколко снимам около летището", каза той.

16-а авиобаза е най-старото военно формирование на българските Военновъздушни сили.

Вижте повече във видеото.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа


1
2 rate up comment rate down comment 0
Впечатлих се
преди 1 седмица
За 20 години членство в НАТО останахме с два самолета от 1969 г. То бива евроатлантизъм , ама поне съветското оръжие да не бяхте унищожили, продали и подарили, че като гледам, новите господари нито могат да произведат оръжие, нито ще ни продадат, нито ще ни пазят. Иначе се перчат каква голяма работа било НАТО, а един патрон нямат натовски. Сигнализирай за неуместен коментар