Пеевски: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в РСМ

Няма оправдание Северна Македония да бъде отклонена от евроатлантическия си път, заяви председателят на ДПС

10.05.2024 | 12:54 Редактор: Тодор Петров
Пеевски: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в РСМ

Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония, заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

"Думите на лидер на партия с претенции от съседната ни държава, че ще чака "по-разумен премиер", са абсолютно недопустими и неприемливи. Няма оправдание Северна Македония да бъде отклонена от евроатлантическия си път.

Искам да се обърна към г-н Мицкоски - Няма да има български премиер, който ще тръгне срещу интересите на България. От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България", настоява Пеевски.

От ДПС напомнят, че като държава България направи изключително много с подкрепата си за Северна Македония, чието място трябва да бъде като член на ЕС.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Ще допуснете. Макрон и Шолц ще ви принудят " по европейски" да пожертвате интересите на България заради техните началници. Колко пъти се продадохте? И сега ще отстъпите.Христо Иванов пак ще пита френския посланик кога му е удобно " българското" НС да си гласува навеждането към партнъорите и съюзниците...... Сигнализирай за неуместен коментар