Шефът на МВР: С такава техника няма значение кой е срещу нас

Първите 40 високопроходими коли вече са в автопарка на "Гранична полиция"

09.05.2024 | 11:54 Редактор: Вяра Димова

В автопарка на "Гранична полиция" влизат 40 високопроходими джипа. "С такава техника няма значение кой е срещу нас", заяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Той връчи ключовете за черните джипове на граничните полицаи, които до края на годината ще получат общо 360 автомобила.

"Когато поехме ръководството на МВР на 6 юни 2023 г., наред с всички проблеми, срещнахме и липса на високопроходими автомобили. Имаше регионални дирекции, в които не повече от 7-8 автомобила са били в движение, изключителна тежка ситуация беше", припомни Стоянов и отбеляза, че е направено нужното за обновяване на автопарка.

"Така за 8 месеца стартира обществена поръчка, тя бе завършена и физически се доставиха автомобилите. Ние ставаме още по-сигурен и предвидим партньор за опазване на външната граница на ЕС", категоричен е той.

Стоянов отправи и послание към граничните полицаи: "Не управлявайте автомобилите като служебни, а като ваши лични - с отговорност и ги пазете. На добър път на всички! Когато сме силни, няма значение кой е срещу нас".

Според директора на "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов днешният ден е дългоочакван за всички служители на дирекцията.

"Раздават се първите 40 от общо 360 високопроходими автомобила, които ще получим до края на годината. Ние успяваме успешно да усвояваме европейските средства и днешният ден е доказателство за това", подчерта Златанов.

В МВР вече са пристигнали сигнали за купуване на гласове. До момента задържани няма. Утре служебният вътрешен министър Калин Стоянов събира областните директори на полицията и ръководствата на ДАНС и прокуратурата.

Снимки: БГНЕС, МВР


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Купете им обувки и оръжия на граничните полицаи,не луксозни автомобили. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
газа
преди 1 седмица
50 автомобила за гранична полиция,а честито!И вече ще може без проблеми да защитаваме границата!!!ново 20 Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
popa ot razgrad
преди 1 седмица
разбирам нуждата от високопроходими автомобили за граничните служби...но защо Land Rover Defender...защо този лукс...това е показно източване на държавната хазна... Сигнализирай за неуместен коментар