Свикаха две извънредни заседания на СОС заради трафика и лифта

Те ще проведат в четвъртък

20.05.2024 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова

Драмите в Столичния общински съвет продължават с пълна сила и днес. Заради скандалите между политическите партии и общественото недоволство, свързано със спирането на Симеоновския лифт и реорганизацията на движението в центъра на София, председателят на СОС Цветомир Петров свиква две извънредни заседания за четвъртък.

ОТ ПП-ДБ и "Спаси София" настояват на тях да присъстват бившите кметове Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, които според тях носят отговорност за приватизацията на кабинковата въжена линия.

Относно реорганизацията на бул. "Патриарх Евтимий" и съседните такива - Столичната община днес ще обжалва решението на Административния съд по преустановяване на реорганизацията на движението.

"Свикваме два извънредни заседания на СОС - на 23 май от 10:00 ч. във връзка с обстоятелствата София да остане без лифтове, а следващото ще бъде в същия ден от 12:00 ч. за реорганизацията по бул. "Патриарх Евтимий", поясни Петров.

"За нас е изключително важно да стане ясно кой е отговорен за ситуацията да няма лифтове в София. Искаме да присъстват бившите кметове Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, при които се е подписал приватизационният договор за Симеоновския лифт в столицата", настоя общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR