Bulgaria ON AIR отвътре: Ученици се потопиха в магията на телевизията

Някои от тях може да са бъдещи колеги - журналисти, монтажисти

08.05.2024 | 19:27 Редактор: Елеонора Танева

Ученици от Националната гимназия по прецизна техника и оптика "Михаил Ломоносов" посетиха телевизия Bulgaria ON AIR. Те се запознаха отблизо с работата в телевизията и зад кадър.

Обиколката на учениците започна от нюзрума на телевизията, където видяха как се подготвя обедната емисия и работата на новинарите. 

След това те навлязоха в същинския процес на работа като видяха монтажните стаи, апаратната и студиото. Учениците имаха възможността да разговарят и с част от монтажистите. 

"Много добре се тренираш като работиш в монтаж за новини, да правиш нещата бързо", сподели им монтажистът Кубрат.

След обиколката в телевизията водещата на новините Петя Кертикова покани младите да започнат стаж в телевизията, за да могат да усетят атмосферата още повече. 

"Радвам се, че видях млади хора с въпроси, с теми които искаха да обсъдим, те учат монтаж. Бяха ангажирани, те са осъзнати млади хора, знаят какво искат. Дано ни станат колеги един ден!", изрази оптимизма си Петя.

Учениците обещаха, че ще посетят телевизията отново: "Ние имаме училищна телевизия, където те се учат как се случва процесът в много начален етап. Тук са, защото им е интересно, искат да видят как се случва процесът в една голяма телевизия".

Вижте повече в репортажа.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа