Собствениците на каравани и кемпери трябва да знаят това

Проверките по морето продължават

18.04.2024 | 15:02 Редактор: Беатрис Младжова
Собствениците на каравани и кемпери трябва да знаят това

Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

Органите на реда ще следят за спазване на срокове на вече издадените предписания за доброволно премахване от собствениците, както и за новодошли къмпингуващи. 

Подготвят се и първите производства за принудително премахване на колесните превозни средства, поради незаконно заета държавна територия. До момента са установени и множество други нарушения – заграждане на горски територии, замърсяване с дребни и едрогабаритни отпадъци, нарушаване на противопожарните правила в пожароопасен сезон, добив на морски пясък, изграждане на незаконни сондажи, разполагане на палатка в дере и др. 

На работна среща в Областна администрация Бургас междуведомствената комисия обсъди и проверката на т.нар. къмпинг "Тополи" в залива Вромос. В Община Созопол, РИОСВ и ОД Земеделие са образувани преписки относно неговата дейност, а към тяхната проверка ще се включат Икономическа полиция и НАП. 

Следващата седмица проверяващите се местят на Рибарското селище Ченгене скеле, където от сигнали на граждани бяха представени снимки за множество разположени каравани, кемпери, фургони, моторни лодки и др.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: БГНЕС