"Никой не може да ме изгони" - собственици на каравани се опълчиха на проверяващите

Част от тях са оставени да зимуват

12.04.2024 | 18:50 Редактор: Беатрис Младжова

Девет институции започнаха проверки по морето за незаконно разположени каравани в държавни горски територии и върху дюни. Те целят вече разположените кемпери да бъдат премахнати още преди започване на активния сезон. Днес изтича гратисният период, в който собствениците на каравани можеха да ги премахнат доброволно.

Проверките за незаконно поставените каравани започнаха от залива Вромос край Черноморец. Стигна се до напрежение.

"Идваме си тук от 10 години. Не знам какъв е проблемът", каза един от собствениците на каравана.

"Никой не може да ме изгони, ей къде е моята каравана. Ако ще 100 полицаи да дойдат", коментира друг собственик.

"Ще им изпратим протоколи да ги приканим още веднъж да ги преместят от държавните имоти. По информация на горските в тази част на залива Вромос са над 100", коментира зам.-областният управител на Бургас Владимир Крумов.

Част от караваните са със свалени регистрационни номера и са оставени да зимуват в залива, за да се пази място за лятото.

"На караваните, на които са свалени регистрационните табели, по номера на рамата ще бъде установен собственикът, ще бъде уведомен да премахне караваната", поясни полицейският инспектор от РУ Созопол Тодор Станков.

От екоинспекцията трябва да установят по специализираните карти с помощта на GPS колко от караваните са поставени върху дюни. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 1
типично
преди 2 седмици
В държавата на мафията, всеки с чадър от властта може да серазположи където си иска. Дали биха се осмелили тези наглеци даси поставят карваната на имот в Гъррция, Турция, Бангладеш...не , там не...само в *** това е допустимо. Сигнализирай за неуместен коментар