Проверяващи откриха десетки каравани върху дюни, собственици отказват да ги премахнат

Повечето от тях бяха без регистрационни номера

12.04.2024 | 17:13 Редактор: Искра Ангелова
Проверяващи откриха десетки каравани върху дюни, собственици отказват да ги премахнат

Над 60 незаконно поставени каравани в залива Вромос край Черноморец бяха описани от Междуведомствена комисия, ръководена от Областната управа в Бургас днес. Повечето от тях се намираха върху дюни и в защитена територия. На място собственици на караваните категорично заявиха, че няма  да ги премахнат. Проверките срещу т.нар. "диво къмпингуване" започнаха от северната част на залива Вромос и ще продължат през целия летен сезон.

Над 100 са разположените каравани в Северната част на залива Вромос по данни на Регионалното управление по горите. Повечето от тях бяха без регистрационни номера.

"В момента сваляме GPS координатите на караваната къде точно се намира, къде е поставена, за да могат да бъдат предоставени ясни доказателства в този протокол какво се случва. Нерегламентирано е поставена в държавен имот, в който е забранено поставянето на превозни средства. Всяка една каравана ще бъде посетена, ще бъде установен собственикът и така ще им изпратим протоколи да ги поканим още веднъж доброволно да ги преместят от държавните имоти", посочи зам. областният управител на Бургас Владимир Крумов, цитиран от БНР.

След първите 7 каравани, които бяха като изоставени сред дюните, комисията беше посрещната и от семейство пристигнало на почивка от София. Проверките по дължината на залива Вромос продължават и утре.

Снимка: БГНЕС