ПП-ДБ предлагат депутатите да не работят по време на предизборната кампания

НС ще обсъди на първо четене и промени в Закона за здравето

18.04.2024 | 07:54 Редактор: Елеонора Танева
ПП-ДБ предлагат депутатите да не работят по време на предизборната кампания

С поредица предложения за промени на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание ще започнат работа депутатите. Те трябва да решат дали да работят по време на изборна кампания.

По предложение на ПП-ДБ се настоява за редакционна поправка, с която заседанията на парламента да не се провеждат за времето от откриването на предизборната кампания до свикването на новоизбраното Народно събрание. Няма да се провеждат редовни пленарни заседания и заседания на парламентарните комисии. В този случай сроковете по този правилник спират да текат, с изключение на сроковете за писмени отговори.

"БСП за България" предлагат парламентът да изпълнява своята контролна функция и да има парламентарен контрол, който да продължи да се провежда по време на кампания

Парламентът ще обсъди и предложение възнагражденията на народните представители да се начисляват от деня на полагането на клетва до деня, който предхожда деня на полагането на клетва на народните представители, избрани в следващия 50-и парламент, уточнява БНР.

Народното събрание ще обсъди на първо четене и промени в Закона за здравето. Те дават възможност за преодоляване на съществуващите проблеми в системата на психиатричната помощ на територията на страната. Ще бъде забранена и всякаква форма на жестоко и нечовешко унизително отношение или налагане на наказание спрямо лица с психични разстройства по време на лечението им.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ани
преди 1 седмица
Хахаха, топ предложение :) Сигнализирай за неуместен коментар