Борисов: Който пачки вади, от пачки умира, не остана мазнинка в бюджета

"Държавата има под 2 милиарда, с които разполага", заяви лидерът на ГЕРБ

10.04.2024 | 09:52 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: Който пачки вади, от пачки умира, не остана мазнинка в бюджета

Когато говорех, че има проблеми в Министерството на финансите и освен партийните назначения, парите ги няма. Народното събрание трябва да прояви характер, както и правителството тогава и да се вслушаме в МВФ - да спрем тези безумни харчения на пари и да свалим дефицита до 1%. А се оказва, че няколко милиарда са похарчени през последните дни. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Държавата има под 2 милиарда, с които разполага, това ни е наследството. Ние винаги сме държали да има мазнинка, да има запас. Има няколко много важни законопроекта в следващите дни и тук ще излезе, че пари от Плана за възстановяване са харчени за пенсии, за да се изкарат колегите, че са много добри", обясни Борисов.

"Отново се връщам на своето предложение Мария Габриел и Асен Василев да останат в този кабинет, за да може да си изсърбат това, което са надробили. Няколко милиарда заминаха за няколко дни, но това не се коментира. Когато свикнеш да живееш безнаказано, стигаш до това, че имаме един голям проблем. А на нас ни викаха, че хвърляме пари от джипките”, допълни Борисов.

"Разбрахме за източването на енергетиката и че са извадени от МРРБ 1,2 млрд. Който пачки вади, от пачки умира, волът рие - на гърба му пада, който гроб копае, в гроб пада", отсече Борисов.

"Парламентът не трябва да се превръща в разследващ орган и да се политикантства. Както и преди 20 дни казах, с колегите в последните 9 месеца направихме и много добри неща и няма да говоря лоши неща срещу тях", добави лидерът на ГЕРБ.

"Как да ги коментирам снимките с пачките и Живко Коцев? Коментирайте ги вие. Оказа се, че парите от шкафчето са фалшиви, а сега е по-друго", коментира Борисов, цитиран от "Труд".

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Габриела
преди 2 седмици
Поздрави от Симитли и Варна Боче. Сигнализирай за неуместен коментар