На хората в Харманли им писна от бежанците: Притесняват жените, крещят на бебета

Настояват капацитетът на лагера да бъде намален до 400

06.04.2024 | 18:17 Редактор: Тодор Петров

Проведе се пореден мирен протест срещу бежанския лагер в Харманли. Недоволството беше организирано от Граждански инициативен комитет. 

Митинг-шествието тръгна от Градската градина. За пореден път организаторите настояха да бъде редуциран капацитетът на бежанския лагер. Към момента той разполага с 1700, но хората искат капацитетът да бъде намален до 400. 

"Многократно заявяваме, че тази бройка 1700 е над 10 процента от жителите на града", настоя Венцеслав Господинов от "Граждански инициативен комитет"- Харманли 

Хората на града са притеснени за своята сигурност и казват, че мигранти прескачат оградата след часа им за прибиране, внасят оръжия, алкохол, наркотици. Гражданите на Харманли искат в лагера да бъдат настанени предимно семейства имигранти.

"Вървят на групи по 5-7 човека, жените се притесняват. Свидетел съм на подсвирквания, подвиквания, заглеждане по майки. Бебето ми спеше, аз изчаквах на светофара, въпросният човек се навря в количката и започна да му крещи", разказват част от местните.

След разкриване на звено на жандармерията, предстои охраната на центъра да бъде поета от полицията. Решението за това бе взето на национално ниво.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Европа
преди 3 седмици
така и не разбра, че тия идват не само с доброто си образование, трудолюбие и висока култура, но и с оная си работа. Сигнализирай за неуместен коментар