ПП-ДБ: Възмутени сме от кабинета на Главчев, ще разкрием зависимостите на Калин Стоянов

"На практика осигуряват чадър на купувачите на гласове на ГЕРБ и ДПС", каза съпредседателят на партията

05.04.2024 | 10:55 Редактор: Искра Ангелова

Напуснахме, защото сме възмутени от състава на служебен кабинет, който беше предложен от Димитър Главчев и на първо място от кандидата за служебен вътрешен министър - сегашният, Калин Стоянов. Нямаме никакво доверие на Калин Стоянов и оттук нататък ще работим за това да се разкрият всичките му зависимости. Това заяви на излизане от президентството съпредседателят на "Продължаваме промяната – Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

"На практика осигуряват чадър на купувачите на гласове на ГЕРБ и ДПС. Ние неколкократно предварително изразихме нашето отношение. Кандидатът за министър-председател би трябвало да чуе какво мислят основните политически сили в страната, тъй като основната задача на служебното правителство е да организира провеждането на честни и безпристрастни избори", допълни Атанасов.

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ отправи критика и срещу предложената за служебен министър на правосъдието Мария Павлова, която в момента е заместник на и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов коментира от своя страна, че това, че се провеждат тези консултации означава, че служебното правителство трябва да се ползва с доверието на политическите сили.

"Цялата конструкция изисква търсене на баланс. Когато ние искаме оставката на Калин Стоянов отпреди Нова година - това, че не сме могли да я получим, е защото такава беше формата на управление, т.е. двете политически сили, които носят отговорност за него, трябва да се съгласят за промяна в него", обясни съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.

Той е категоричен, че това е министър, който има пряко отношение към честността на изборите.

Кирил Петков отказа коментар.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: БГНЕС