Главчев трескаво търси министри, синдикатите в МВР се застъпиха за Калин Стоянов

Номинираният за служебен премиер не е споменал какви варианти има за служебен министър на вътрешните работи

02.04.2024 | 18:16 Редактор: Тодор Петров

Продължава трескавото търсене на министри за служебното правителство. Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев се срещна със синдикатите в МВР.

По-рано днес стана ясно, че той не е потърсил съдействие от бившата си партия ГЕРБ. От ПП-ДБ също няма да имат участие в служебната власт, но призоваха Главчев да не оставя Калин Стоянов на поста вътрешен министър.

Синдикалната организация на МВР похвали редовния вътрешен министър в оставка Калин Стоянов. Синдикатите са на мнение, че когато нещо позитивно е започнало, то трябва да бъде продължено. Според тях няма нужда от промени в МВР към момента.

Пред тях Димитър Главчев не е споменал какви варианти има за служебен министър на вътрешните работи.

"Не са обсъждани персонални промени. Казали сме нашето мнение за състоянието на МВР. В момента в МВР е спокойно и промени в МВР са необосновани. Искаме устойчивост", заяви Илия Кузманов от Синдиналната федерация на служителите в МВР.

Синдикатите в МВР биха се застъпили за който и да е министър на вътрешните работи, стига той да се държи със служителите в министерството, както го прави Калин Стоянов.

Снимка: БГНЕС