Кирил Петков: Ще вземем мандата от президента, няма да се крием, поемаме отговорност

По думите му единственото им различие с ГЕРБ е за подписването на споразумението

25.03.2024 | 16:50 Редактор: Елеонора Танева
Кирил Петков: Ще вземем мандата от президента, няма да се крием, поемаме отговорност

Преди 9 месеца имахме споразумение, според което премиери и министри си сменят само по взаимно съгласие. На 17 март Мария Габриел предложи същото, но без да подпишем споразумението на реформи. Вчера акад. Денков предложи ротация на премиери без смяна на министрите, но с подписване на споразумението. Единствената разлика е споразумението. Това означава, че ГЕРБ не са готови за реформа в Съдебната система, службите и регулаторите. Не знаем дали не искат или не могат. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той уточни, че тази вечер ще се проведе Национален съвет на "Продължаваме промяната", ДБ също ще имат такъв. На срещите ще бъдат обсъдени ходовете при получаването на мандат от президента Румен Радев за съставяне на правителство.

"Ние винаги сме били много отговорни. За нас кои са следващите ни действия - ние си я поемаме тази отговорност, ще направим правилните ходове, за които да получим подкрепа на партиите си. Нито ще се крием да преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма, ще си поеме отговорността за втория мандат", категоричен беше Кирил Петков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа