МС осъди атентата в Москва, от "Възраждане" поднесоха цветя пред Руското посолство

Призоваваме за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението, пише в позицията на правителството в оставка

23.03.2024 | 14:29 Редактор: Елеонора Танева

България изразява съболезнования към близките на жертвите на терористичния акт в Москва. Категорично осъждаме тероризма във всички негови проявления. Призоваваме за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението. Тази позиция изрази МС в официалната си страница във Facebook.

По-рано днес и президентът Румен Радев осъди терористичната атака. 

"България винаги е осъждала всички форми на тероризъм и нападения срещу невинни граждани, където и когато и да са се случвали. Изразявам солидарност със семействата на загиналите, и с руския народ", написа държавния глава в социалните мрежи.

Реакция имаше също от лидера на ДПС Делян Пеевски. 

А днес сутринта депутати от "Възраждане", общински съветници, членове и симпатизанти на партията поднесоха венци и цветя пред сградата на  посолството на Руската Федерация в България. "Възраждане“ изпрати съобщение до Посолството на Руската Федерация в България, в което осъжда зверския и варварски терористичен акт срещу мирни граждани. 

Днес следобед от 16:30 часа пред сградата на Руското посолство се организира бдение в знак на съпричастност с жертвите на терористичната атака в Москва.

Министерството на външните работи също осъди атентата и заяви, че "всички нападения срещу цивилни са абсолютно неприемливи и ние осъждаме тероризма във всичките му форми".

Над 100 са жертвите в терористичната атака, за която отговорност пое "Ислямска държава".