Изпращаме контингент от 100 военни към силите на НАТО в Косово

Завършили са подготовката си в 42-ри механизиран батальон в Ямбол

21.03.2024 | 08:18 Редактор: Толя Стоянова
Изпращаме контингент от 100 военни към силите на НАТО в Косово

От Ямбол ще бъде изпратен поредният военен контингент за участие в състава на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). В официалната церемония ще участват заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

В състава на формированието са включени около 100 военнослужещи, основно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, както и личен състав от Съвместно командване на силите, Мобилна комуникационна и информационна система и Военномедицинска академия.

Контингентът е завършил подготовката си в 42-ри механизиран батальон в Ямбол и е сертифициран с оценка "Боеготов" от комисия от Съвместното командване на силите след проведено сертификационно учение на полигон "Победа".

Помощник-национален командир на контингента е майор Светлин Симеонов от управлението на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, а командир на ротата за охрана е старши лейтенант Слави Славчев от 38-ми механизиран батальон на бригадата, уточняват от Министерството на обраната.

Ще постигнат ли партиите компромис и ще има ли кабинет?

Ще направят всичко възможно да се разберат и излъчат кабинет.
28%
Няма да се разберат.
37%
Ще ни държат в напрежение за решението си до последния възможен момент.
25%
Ще поискат още време, за да се споразумеят.
10%
Общо 813 гласа

Снимка: БГНЕС / Архив