Облачно, но топло начало на седмицата с максимални температури до 18°

Ще има вятър, следобед и през нощта на места ще завали дъжд

11.03.2024 | 06:30 Редактор: Вяра Димова

Днес минималните температури ще бъдат от 2 до 8 градуса. През деня ще бъде ветровито с увеличение на облаците от запад. Следобед и през нощта в западните райони ще завали дъжд. Южните ветрове по планините ще топят бързо снежната покривка по високите писти. Късно следобед и през нощта в западните райони ще превали дъжд.

Ще духа слаб вятър от юг със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 10 до 18 градуса, по Черноморието до 14-18 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност, по-късно ще бъде и ветровито с валежи в планините от Западните части от страната. Вятърът по високите части, над 2200 метра височина, ще бъде силен от югозапад със скорост до 60-70 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около -3 градуса, а на 1500 метра - до 5.

Във вторник ще прегърмява в цялата страна, а в сряда температурите ще се понижат чувствително, в Дунавската равнина и в Добруджа ще превали дъжд и сняг, а в южните райони дъжд. В Рила и в Пирин ще вали пролетен сняг.

В четвъртък ще вали в Добруджа, ще се задържи облачно над страната. В петък ще се затопля и ще има повече слънце.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)