Костадинов отговори на Фон дер Лайен: Европа се тресе заради политиката ѝ

ЕС представлява заплаха в момента, смята лидерът на "Възраждане"

08.03.2024 | 10:53 Редактор: Вяра Димова
Костадинов отговори на Фон дер Лайен: Европа се тресе заради политиката ѝ

"Председателят на ЕК си позволи да посочи българска политическа партия, заедно с германска и френска, като основна заплаха за "мирна и обединена Европа". Абстрахираме се от този факт, защото освен председател на ЕК, Урсула фон дер Лайен е и политически активно лице, част от ЕНП", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в парламента.

"Няма как да не отбележим няколко факта. Първо, Европа и Европейският съюз са две различни неща. Това нещо много пъти сме го казвали. Очевидно нито тя, нито в ЕК са разбрали, че ЕС в този си вид представлява заплаха за Европа и европейската цивилизация. Политиките на ЕС заличават европейската идентичност, народи, дори европейските национални езици", коментира той.

Според Костадинов Европа "се тресе" от протести.

"Изключителен цинизъм и проява на политическо дебелоочие. Причинителят на най-големите трусове в ЕС да твърди, че Европа е мирна. Не е мирна. Тя се намира на прага на много тежък социален взрив, точно заради политиката на Урсула фон дер Лайен и всички подобни политици в европейските държави", посочи още лидерът на "Възраждане".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 1
Име
преди 1 месец
През 1848 е имало революция по същите причини! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
урсула е трани конфърмд. Сигнализирай за неуместен коментар