Съпругът на Бакалова имал неприятен разговор с Алексей Петров за 120 000 лв.

Пратеник на Спецпрокуратурата му казал, че парите вече са разпределени

29.02.2024 | 18:55 Редактор: Елеонора Танева

Поредни ключови изслушвания по случая с Нотариуса. Към схемите за влияние в правосъдието бе приобщен и убитият Алексей Петров. Името му бе споменато от Ивайла Бакалова и съпруга ѝ Веселин Денков, които говориха пред депутатите във временната Комисия в парламента. Тя бе създадена, за да проучи всички факти, свързани с дейността на показно разстреляния Мартин Божанов.

Докато Веселин Денков е в ареста, Мартин Божанов съветва Ивайла Бакалова да плати, за да бъде пуснат на свобода. Предложението дошло след 8-9 гледания на мярката на мъжа. 

"Последният човек, който дойде при мен преди пандемията, се казва Алексей Петров. Той поиска да се видим, три месеца отлагах срещата. Каза ми, че ако не платя 120 000, ще бъда задържан и с мен ще се случи това, което се случи с него - не беше много приятелски и приятен разговорът. Единият от пратениците на Специализираната прокуратура ми каза, че това са пари, които вече са си разпределили и ще стане лошо за мен, ако не ги дам", каза Веселин Денков.

Той уточни, че не намира връзка между Алексей Петров и Мартин Божанов. Депутатите от ГЕРБ останаха недоволни, че не се говори с достатъчно конкретика и предложиха част от заседание на комисията да бъде закрито, за да се чуят повече подробности.

"Ако не положите усилия, ще има още Мартинбожановци в тази система", обърна се към депутатите Ивайла Бакалова.