Споразумение или избори? Пеевски отново арбитър между Борисов и Петков

На 8 март ще станат ясни и оценките на министрите

29.02.2024 | 13:33 Редактор: Вяра Димова

Нова фаза по пътя към ротацията. Бойко Борисов ще изчака партньорите си от "Продължаваме промяната - Демократична България" да помислят за предложеното коалиционно споразумение до 8 март. Ако не го приемат - страната отива към избори. Часове след предложението на Борисов Кирил Петков отхвърли предложения график.

"На 5 март ще представя споразумението, на 6 март ще го дам на "Продължаваме промяната - Демократична България"  да го четат.  На 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред, ако не сме - гласуваме оставката на кабинета "Денков" и отиваме на избори", съобщи Борисов.

Кирил Петков обаче заподозря друго в графика, предложен от Борисов. 

"Скептичен съм към реалната идея да се договорят с нас. Правят се моноспектакли. Днес чух от тях само избори и ще ви даде някакъв документ. Няма логика", заяви Петков.

Делян Пеевски и днес се оказа арбитър между управляващите. 

"Ще разберем тогава дали са разбрали "Продължаваме промяната - Демократична България" къде са или са дечица в детската градина. Правителство да има за ДПС е важно. Държавата не трябва да бъде хвърляна в криза", категоричен е Пеевски.

Последва и дружно предупреждение. 

"Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки, не със свраки", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Гледам вчера премиерът се "изходи" и се направи на мъж. Да си прибере това самочувствие", призова Пеевски.

На 8 март ще стане ясно и кой от министрите какви оценки в получил, за да разбере дали ще продължава във втория срок, само че на управлението.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)