Пеевски: Ако ПП-ДБ са сериозни политици, а не дечица, ще направят явна коалиция

Партийните пристрастия трябва да се оставят настрана, заяви председателят на ПГ на ДПС

29.02.2024 | 10:22 Редактор: Толя Стоянова
Пеевски: Ако ПП-ДБ са сериозни политици, а не дечица, ще направят явна коалиция

Ще разберем дали са разбрали ПП-ДБ къде са, или са дечица в детска градина. Ако са разумни хора, сериозни политици, няма да хвърлят държавата в криза, ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

Така той коментира заложената от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов хронограма на разговорите с ПП-ДБ в следващите седмици, в която датата за разбирателство е 8 март.

"След като видим какво ще правят, ние ще преценим какво и как ще подкрепяме. Правителство да има - за ДПС е важно", отсече Пеевски и обясни, че държавата не трябва да бъде хвърляна в криза.

"Партийните пристрастия и всякакви такива нажежавания трябва да се оставят настрана. Защото гледам вчера премиерът, който почти е в оставка, се изходи по неподходящ начин и се направи на мъж. Нека си прибере това самочувствие, той е просто един назначен от парламента премиер, да остави лидерите на партиите да преговарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в криза", коментира Пеевски, цитиран от "24 часа".

"Не е сериозно за един премиер да казва това "да", това "не", без да е прочел нещо. Нека се научи да чете, да гледа. Мислех, че за тези 9 месеца е станал по-мъдър, вчера не го видях това, а напротив", продължи той.

"Изборите винаги са вариант. За ДПС избори 2 в 1 е чудесен вариант, защото сме готови за избори, но не е добре за държавата, трябва да мислим за хората, какво се случва с тях при тези трусове толкова години, това не е добре за държавата. За ДПС е важен държавният интерес и хората, на второ място - партийният интерес", допълни Пеевски. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)