Кирил Петков: Няма да влезем в коалиции, докато не видим реформите

След 9 месеца може да говорим за коалиционно споразумение, заяви съпредседателят на ПП-ДБ

28.02.2024 | 12:53 Редактор: Толя Стоянова
Кирил Петков: Няма да влезем в коалиции, докато не видим реформите

Сглобката трябва да си довърши вторите девет месеца. Ако видим, че ГЕРБ реално са готови да свършат тази работа и че имаме регулатори, които работят, че имаме съдебна система, която работи, че имаме служби, които работят и са реформирани, тогава, след девет месеца, може да говорим за коалиционно споразумение. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в кулоарите на парламента по повод предложението от страна на ГЕРБ-СДС за подписване на коалиционно споразумение.

"Няма да влезем в коалиции, докато не видим, че реформите са случили. Следващите два месеца е време реформите реално да се случат. Не на думи, не на хартия", категоричен бе Петков. 

По думите на съпредседателя на ПП-ДБ първите две политически сили са се събрали, за да направят реформите, които българските граждани искали в областта на съдебната система, регулаторите, службите и др. Именно, ако те бъдат осъществени, то според Кирил Петков ще има основание за подписването на коалиционно споразумение. 

Относно това кой колко министри да има в кабинета, Петков каза, че този въпрос няма да се обсъжда, докато не видят готовност в ГЕРБ-СДС да направят "крачката напред за реалната форма в регулаторите".

"Ако видим, че в документа, който те ни предлагат, описват ясно как тези регулатори ще бъдат сменени, така че всички да чувстваме, че тези регулатори ще бъдат независими, това вече ще е голяма стъпка напред", обясни Петков, цитиран от "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
министър
преди 2 месеца
КирЕ, това са глупости.... имате цялата власт от година, ако досега не сте направили реформиТЕ, никога няма да ги направите..... Сигнализирай за неуместен коментар