БСП настоява за спешно изслушване на Денков заради изявлението му в Украйна

"От името на кой орган е упълномощен да прави тези изявления", пита Корнелия Нинова

27.02.2024 | 15:36 Редактор: Деси Николова
БСП настоява за спешно изслушване на Денков заради изявлението му в Украйна

"Внесохме спешно искане в Народното събрание за изслушване на премиера Денков заради изказването му, че България е готова да обсъжда двустранно споразумение за сигурност с Украйна", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг пред медии.

Тя посочи, че разчита тези негови думи като готовност да се предостави войска. 

"Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои открит въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения на държави членки на НАТО и ЕС и Украйна. Такава новина беше потвърдена и от премиера на Словакия г-н Фицо, който също каза, че такава тема се обсъжда и го побиват тръпки от документите, които чете", каза Нинова.  

 

Лидерът на БСП настоя Денков и мнозинството, което крепи правителството, спешно да отговори утре в парламента от името на кой орган е упълномощен да прави такива изявления и какво има предвид. 

"Призоваваме българските граждани и всички други опозиционни сили категорично да се противопоставим на каквото и да е дори евентуално решение за предоставяне на български войници на Украйна. За  нас това означава пряко въвличане на България във война", каза още Нинова и допълни: Помните, че преди година и половина предупреждавахме, че може да се стигне до момент на изпращане на войска. Тогава всички ни се нахвърлиха, че плашим хората. Ето, че този момент дойде.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ох, недей!
преди 3 месеца
Мишката никога няма да си признае какво са поискали от него. Има ли коалиция " на желаещите", в която България да не е участвала? Чужденците от сглобката издържаха с отличен всички тестове за продажничество. Само България внася " украинските" ГМО храни, се превръща в мигрантско гето, отстъпи пред интересите си спрямо РСМ. Никоя друга държава не приема с благодарност всяко унижение, което " партньорите" сервират. Не си представям Денков или сглобката, или НС да откажат на началниците нещо. Сигнализирай за неуместен коментар