Петков за "ледената епоха" в (не)коалицията": Филмчета на "Пиксар"

"Чакаме обратна връзка от ГЕРБ-СДС или тяхна версия на поправка на меморандума", обяви той

26.02.2024 | 12:49 Редактор: Вяра Димова

Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка или тяхна версия на поправка на меморандума, или да седнем заедно. В очакване сме. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той определи като "филмчета на "Пиксар" думите на Борисов, че отношенията в (не)коалицията са в "ледена епоха".

Петков участва в заседанието в НС на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, по време на което управителят на Хърватската народна банка Борис Вуйчич представи опита на Хърватия за приемане на общата валута, ползите от нея, икономическия растеж и нивата на инфлация след присъединяването към Еврозоната.

По думите му би било грешка, ако бъде допусната спънка за присъединяването на България към Еврозоната от 1 януари 2025 г.

Той призова всички политици да помислят внимателно.

"Сега в предложението, което от ГЕРБ-СДС ще ни дадат обратно, нека да го имат и това предвид. Цените в Хърватия не са се качили въобще, когато еврото е било вкарано в тяхното обръщение. Доходите са се качили. Лихвите по заемите са паднали и всъщност всички грешни опорки и фалшиви новини бяха разбити на пух и прах от фактите, които бяха изнесени днес от губернатора на Хърватската народна банка", добави Петков.

Той коментира и липсата на представители на БСП и "Възраждане". "Когато фактите говорят, фалшивите новини изчезват. Днес те имаха възможност да питат човек, който отговаря за вкарването на еврото в Хърватия. Специално бяха поканени, но явно не искаха да чуят голямата новина – цените в Хърватия не са се покачили заради вкарването на еврото", заключи Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
в скута на Пеевски
преди 2 месеца
Мумурандума е поредното ПАДЕНИЕ на Подмяната! На всичко са съгласни, само да останат във властта! Сигнализирай за неуместен коментар