Пеевски: Докато министри, лидери и политици си делкат властта, хората страдат

Председателят на ДПС поиска незабавно разследване на дефицита на инсулин в страната

26.02.2024 | 12:05 Редактор: Вяра Димова
Пеевски: Докато министри, лидери и политици си делкат властта, хората страдат

Председателят на ДПС Делян Пеевски сигнализира и.ф. главен прокурор, главния секретар на МВР и шефа на ДАНС за незабавно разследване на дефицита на инсулин в страната. Сигналът е подаден, след като пациентски организации алармираха медиите и институциите за невъзможността на инсулинозависими да открият в аптечната мрежа животоподдържащите медикаменти.

"Със своето отношение властта създава животозастрашаваща ситуация за хиляди български граждани, сред които и много деца. Недопустимо е Министерството на здравеопазването да игнорира и пренебрегва проблема, очаквайки ротацията или друга лична изгода за министъра си.

Докато министри, лидери и политици срамно си делкат властта, хората страдат от липсващата отговорност на държавата. А това е най-важната роля на политиците, която им е вменена от избирателите и чието доверие сега е предадено, заради лични интересчийски домогвания за по-големи проценти от властта", заяви Пеевски.

Той призовава управляващите "да спрат срамното делкане".

"Да започнат да чуват проблемите на хората и да ги решават. Какъв е смисълът да има правителство, ако министрите не са слуги на народа? Не го ли сторят незабавно, народът няма да им прости и ще ги накаже!", каза Пеевски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)