Облачно, но топло начало на седмицата, живакът ще стига до 19 градуса

Ще има и мъгли

26.02.2024 | 07:11 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 4 до 9 градуса, по морето до 6-7 градуса. Ще има значителна облачност над страната. Ниски облаци и мъгли ще се стелят в западните райони и по Черноморското ни крайбрежие. През деня облаците ще се разкъсват и намаляват от запад на изток, като по Черноморието ще се задържи облачно.

През нощта срещу вторник от запад отново ще се заоблачи. Валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от север-севeрозапад със скорост до 25 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 14 до 19 градуса, по Черноморието до 10-12, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност, следобед - разкъсване. Вятърът по високите части, над 2200 метра височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури за деня, над 2500 метра височина, ще са около -3 градуса, а на 1500 метра - до 5.  

Във вторник ще има мъгли и облаци в ниските места и по поречията, които бързо ще се разсейват, а следобед ще има повече слънце. В сряда ще се заоблачи. В четвъртък и в петък ни очакват валежи в Западна България, по-интензивни в югозападните райони, със захлаждане.

В събота дъждовните облаци ще достигнат и централните райони. В планините ще има валежи от сняг. Новата снежната покривка ще бъде с дебелина около 3 до 5 см.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: БГНЕС