Петков с уточнение за меморандума: Не е ултиматум, целта е да се самоконтролираме

Трябва да бъдат назначени в регулаторите хора, на които никой политик, син или майка не може да повлияе, каза той

21.02.2024 | 11:21 Редактор: Елеонора Танева
Петков с уточнение за меморандума: Не е ултиматум, целта е да се самоконтролираме

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обясни предложението за меморандум към ГЕРБ-СДС.

"Равнопоставеността е да се гарантира, че двете страни имат право на вето и няма да имат превес, така че да се самоконтролираме. Когато говорим за цените на тока, на стоки като мляко и хляб в магазините, това всичко се регулира от регулаторите. Единственият начин да се усети промяната е тези регулатори да бъдат сменени с хора, на които никой политик, син или майка не може да повлияе на техните решения", заяви Кирил Петков в НС. 

Той призова ГЕРБ да предаде контрола и тези организации да станат независими. По думите му ще бъде добре юристи от двете страни да обсъдят точките в меморандума. 

"Това не е ултиматум, а отворена наша позиция към ГЕРБ, за да стигнем до разбирателство. Ние не искаме да сме във властта само, за да сме във властта. Хората трябва да бъдат защитени, всички българи имат чувството, че независимо за кого гласуват, получават един и същи резултат", добави Кирил Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
иванова
преди 2 месеца
Ако управляващите в коалицията сами си нямат доверие и подписват МЕМОРАНДУМ за вътрешно контролиране,то как народът да им има доверие?Те са загрижени само за едно-никой да не открадне повече от другите!Трябва в правителството и в народното събрание да има за всички по равно !!!! Сигнализирай за неуместен коментар