Илияна Йотова: Работата с деца е кауза, традициите ни свързват с корените

Вицепрезидентът присъства на церемонията по връчване на годишните награди "Вдъхновение" на СОЛИ

18.02.2024 | 09:43 Редактор: Вяра Димова
Илияна Йотова: Работата с деца е кауза, традициите ни свързват с корените

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на церемонията по връчване на годишните награди "Вдъхновение" на Съюза на организациите за любителско изкуство (СОЛИ). Съюзът обединява 64 организации с дейности в сферата на изкуството, с 10 хиляди членове от цялата страна.

"Дълбоко вярвам във вашата мисия – да откривате и развивате таланта на нашите деца. Само човек с отворени очи, душа и сърце може да прави това. Ако ги няма вашите школи, няма как децата да пораснат като истински професионалисти, да станат големи имена", подчерта в приветствието си вицепрезидентът.

"Често пъти ще чуете, че като общество нямаме кауза. Каква по-голяма кауза от това да работиш за децата, да им подаваш ръка, да ги накараш да повярват в себе си, да повярват, че мечтите стават реалност и успехите са възможни, че могат да изживеят красивия миг на победата", изтъкна Йотова.

Тя благодари на членовете на организациите за любителско изкуство, че предават традициите и възпитават в младите хора "онова, което ни направи и съхрани като народ и държава повече от 13 века". Вицепрезидентът заяви, че традициите са живата нишка, която ни свързва с корените.

"Когато ни е най-трудно, се връщаме към славното минало, към паметта за великата българска идентичност", посочи още Йотова.

Снимка: Прессекретариат на президента