"Луковмарш" започна в центъра на София, полиция охранява шествието

Множеството потегли по ул. "Алабин" и "Граф Игнатиев"

17.02.2024 | 16:38 Редактор: Вяра Димова

Голямо антикомунистическо шествие започна в центъра на София. По същество това е забраненият от Столична община "Луковмарш". Стотици младежи, облечени предимно в черно и развяващи българския трикольор, започнаха да се събират на площад "Света Неделя" около 15:00 часа.

В началото на шествието те носят портретите на видни български военни, политици и интелектуалци с десни възгледи, които са били избити от комунистите след 9 септември 1944 г. Сред тях са Стефан Клечков, Петър Габровски, Богдан Филов, Тодор Кожухаров, майор Кирил Дрангов, Теодор Траянов, Тодор Дипчев, Данаил Крапчев. Сред портретите нямашпоте такъв на ген. Христо Луков.

След като се събра множеството потегли по ул. "Алабин" и "Граф Игнатиев". Въпреки че участниците в шествието отричат да са свързани по някакъв начин с "Луковмарш", няма никакво съмнение, че става дума за едни и същи хора, пише БГНЕС.

Шествието се охранява от полицията. 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
Аха
преди 2 месеца
Проф. Богдан Филов и компания са "видни интелектуалци", въвлекли България във Втората световна война. В интернет пространството има снимка на Богдан Филов, която изобразява нацистки поздрав от страна на Филов- министър- председател към своя кабинет. Толкова за лъжата, че България никога не е била нацистка държава и че комунистите избили " цвета на нацията". Удобно се пропуска, че " цветът на нацията" уби хиляди българи, а Народният съд бе наложен от подедителите-СССР, САЩ и Великобритания . Сигнализирай за неуместен коментар