Протестиращи срещу "Луковмарш" блокираха центъра на София

Кметът Васил Терзиев подчерта, че няма разрешение за шествието в памет на ген. Христо Луков

17.02.2024 | 14:58 Редактор: Елеонора Танева
Протестиращи срещу

За днес в София е планирано провеждането на шествието "Луковмарш", което традиционно не е позволено от общината и държавните органи. Противници на шествието се събраха пред Ботаническата градина в София.

Шествието е под надслов "Без нацисти по улиците ни!"

"Този сценарий го играем много години, няма генерално решение на прокуратура и други органи, че от другата страна има фашисти, зарибяват деца. Не само София има нужда от антифашизъм. Дори и Европа има нужда от антифашизъм днес. Растяща хомофобия, виждаме го в отношението към бежанци, вскякакви хора, които се борят за права", каза протестиращият срещу "Луковмарш" Михаил Савов.

В 17 часа е организирано шествието в памет на ген. Христо Луков. Кметът на София Васил Терзиев потвърди, че няма издадено разрешение и ще предприеме действия, ако такова шествие тръгне по улиците на София.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Интересно
преди 2 месеца
Фашизъм било отношението към бежанците и всякакви хора, които се борели за права. Ние, българите, които съставляваме 90 % от обществото, сме обезправени от една фашистка диктатура на представящи се за антифашисти благодетели на г- н Савов. По този въпрос какво мисли този антифашист? Дали насилието над 90 % да ходят на война, да стават ЛГБТИ, да си ликвидират държавата и др. е фашизъм? Сигнализирай за неуместен коментар